Så gör du trädgården hundvänlig

Så gör du trädgården hundvänlig

Så gör du trädgården hundvänlig

En trädgård är något som många vill ha just för att kunna spendera tid ute under sommarmånaderna. När du har en hund blir det med ens viktigare att ha en trädgård just för att du kan låta hunden rasta sig själv medan du själv sippar på en kopp kaffe. Det är dock vissa saker som behöver kontrolleras innan du släpper lös hunden. Självklart vill du inte att hunden skall springa bort och det är inte alla trädgårdar som är hundvänliga och är du osäker på ifall din nuvarande trädgård är okej eller inte bör du fortsätta läsa denna text. Bortsprungna hundar kan hitta tillbaka själva till sina ägare men det är inte alltid det går. Kanske hunden fick vittring på något och glömmer av tid och rum för att sedan stanna upp och inte hitta tillbaka. En av de första sakerna du som hundägare bör kontrollera i trädgården är staketet.

Staket och grävning

Självklart måste trädgården vara inhägnad för att du som hundägare med säkerhet skall veta att hunden inte kommer springa bort. Det spelar inte direkt någon roll vilket staket du har så länge det inte finns några kryphål som hunden kan ta sig igenom. Du vill verkligen inte ha en hund som är på vift speciellt ifall du bor nära en bilväg. En annan sak som du bör hålla koll på är ifall din hund gillar att gräva eller om den nöjer sig med en plats där den kan springa fritt och aktivera sig själv. Trädgårdar består oftast av jord och gräs vilket gör det möjligt för hunden att gräva sig ur. Exempelvis har vissa hundraser en tendens att gräva medan andra hundar gräver för att de är uttråkade och behöver aktiveras mer. Att gräva är en naturlig instinkt hos hundar vilket gör att du som hundägare inte direkt kan förhindra det. Har du en hund som gräver får du helt enkelt se till att ha ett annat underlag än jord och gräs i din trädgård ifall du vill rasta hunden där.

Farliga växter och vindskydd

En annan sak som du måste kontrollera är om det finns några farliga växter i trädgården. Har du en valp är det extra viktigt att vara vaksam så att hunden inte tuggar på någon farlig växt eller buske. Exempelvis bör du ta bort eller inhägna växter som lilja, azalea, påsklilja, tomat, fingerborgsblomma, idegran och hortensia i din trädgård. När det kommer till staket är det viktigt att du anpassar ditt stakets höjd efter den hundras du har då större hundar givetvis behöver högre staket. Det rekommenderas att en medelstor hund behöver ha ett staket som når 180 cm för att trädgården skall klassas som säker. Vistas din hund mycket i trädgården är det viktigt att den har ett vindskydd som även är vattentätt för att hunden skall få skydd både vid blåst och regn. Ett exempel kan vara att skapa en sängplats inne i ett växthus för maximalt skydd ifall hunden tillbringar mycket tid i trädgården.

Rebecka

Hundar

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare