Svalkande sommartips för hunden

Svalkande sommartips för hunden

Svalkande sommartips för hunden

Precis som vi människor behöver svalka oss under sommaren, behöver även hunden det. Ibland kan det dock vara svårare för en hund då den inte alltid själv känner när den är för varm. En del hundar trivs bra ute i solen, men det betyder inte att de tål vilken värme som helst. Det finns alltid faror med värmen, som ägaren måste se över och tänka på för att göra det så tryggt och behagligt för hunden som möjligt under sommaren.

Att se till att hunden har tillgång till skugga och vatten när ni är utomhus, är troligen sådant som de flesta redan lever efter. Likaså att ha en bekväm temperatur i hemmet, så att du exempelvis drar ner persiennerna när solen ligger på eller kyler ned med fläkt, AC eller öppna fönster. Men därutöver finns det till exempel svalkande tillbehör på Zoo som kan göra sommaren behagligare för din fyrbenta vän.

Tillbehör som svalkar

När du ska välja svalkande tillbehör från Zoo kan du exempelvis söka efter “svalkande” i webbshoppen, så får du upp tillbehör du kanske själv inte visste fanns. Kyldynor har till exempel blivit ganska populära på senare tid, då de kan svalka din hund eller katt under en längre tid. Det finns kyldynor som håller temperaturen i flera timmar. Till promenaden finns även kyltäcke, så att hunden kan svalkas även där. Därutöver kan du ha med dig en flaska med vattenskål eller en liknande produkt som gör det enkelt att ta med vatten under promenaden. Hunden måste givetvis få utföra sina behov under dagen, men när det är dags för längre promenader bör du planera dem så att det inte blir när det är som varmast. Om du har tomt kan du även låta hunden ta ett dopp i en hundpool. Det kan kännas säkrare att låta hunden bada hemma där du själv har koll på vattnet och ansvarar för säkerheten, jämfört med sjöar där du kanske inte kan se botten och där algblomsförgiftning kan drabba hundar. Det är inte heller överallt där du får lov att bada med hund.

Lämna aldrig en hund ensam i bilen

Du ska aldrig lämna hunden i bilen när det är varmt. Det finns till och med regler för det här, så det är inte något att tumma på utan något du som hundägare måste läsa på om. Det viktigaste är din hunds hälsa, och det är just därför reglerna kommit till. Så även om du bara ska in en snabb vända i affären och ställer bilen i skuggan med nedrullade rutor, så ska du ändå inte lämna hunden i bilen. Det blir varmare än du tror, och luftfuktighet är också en annan faktor som kan påverka hur illa det kan bli för hunden.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare