Att äga hund – tips till förstagångsägaren

Att äga hund – tips till förstagångsägaren

Att äga hund – tips till förstagångsägaren

Hundar och andra husdjur innebär ett rätt stort ansvar. Om du aldrig ägt en hund tidigare är det extra viktigt att du läser på allt du kan om ämnet och verkligen tänker efter om du kommer klara av ansvaret. Men trots att det kanske låter väldigt komplicerat behöver det inte vara svårt att lära sig hur du tar hand om en hund på bästa sätt.

Viktigaste sakerna du bör känna till

När du bestämmer dig för att köpa hund finns det som sagt många saker du måste känna till. Men det finns ett antal saker som anses vara de viktigaste. Du måste först ta reda på om du har tid att ta hand om en hund. Sedan bör du ta reda på vilka hundraser som anses vara bäst för nybörjare. När du valt ras måste du tänka på hundförsäkring. Det finns flera hundförsäkringar att välja mellan samt olika försäkringsbolag. Ett tips är att du gör en jämförelse för att hitta den bästa typen av hundförsäkring för dig.

Vem ska ta hand om hunden?

När du köper hund är det viktigt att alla i hushållet är okej med det. Skulle du vilja skaffa en hund men de du bor med inte är intresserade kan det bli lite tråkig stämning. Om de säger att de är okej att du skaffar hund men säger att du är den som får ta hand om den måste du räkna med det. Du bör alltså inte anta att de du bor med tar hand om hunden ifall du är upptagen. Bäst är dock att inte skaffa hund ifall inte alla i huset är okej med det.

Om du bor ensam är det viktigt att du inte lämnar hunden ensam för länge. Så länge det inte är en valp kan du lämna hunden ensam ett par timmar. Valpar bör dock inte vara ensamma mer än några minuter. Men om du jobbar hela dagarna rekommenderas det att du har någon som kan ta hand om hunden. Det kan antingen vara en granne som tittar in ett par gånger och går ut med den, eller så kan du se ifall det finns ett hunddagis i närheten. Du kan lämna hunden ute i en hundgård ett par timmar, men inte när det är för kallt och inte hela dagen.

Kostnader

Har du råd med en hund? Detta är en av de allra viktigaste och första sakerna du bör tänka på. Förutom att du måste betala för hunden du vill ha kommer det kosta en del varje månad. Du måste betala för hundmat, försäkring, hundtillbehör och så vidare. Det rekommenderas att du försöker räkna ut vad det kommer kosta dig varje månad att äga en hund. Skulle det bli mer än vad du kommer ha råd med är det bäst om du tar ett steg tillbaka och verkligen tänker efter om du verkligen ska köpa en eller inte.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare