Utfodring av hundar på landet

Utfodring av hundar på landet

Utfodring av hundar på landet

Om man bor på landet kan det vara trevligt att ha en eller flera hundar som sällskap. Har man andra djur, eller om man jagar, kan hunden också hjälpa till med olika sysslor på gården. Men hur ska man egentligen utfodra hunden, och hur gör man om hundarna spenderar större delen av sin tid i hundgården?

Utfodring av hundar i hundgård

Om hundarna gillar att vara ute kan man med fördel låta dem vara i en stor hundgård. Men även om hundarna är i hundgård måste de såklart utfodras. Ett alternativ kan vara att släppa in hundarna för fodring, men det kan vara minst lika smidigt att ge dem mat ute. Det är viktigt att hundarnas mat är skyddad i hundgården. När det gäller hästar och kor får de foder i en foderhäck med tak och det är väldigt effektivt, men för hundar kan man behöva snickra ihop en egen lösning. Har man en foderhäck över kan det såklart vara ett alternativ om man anpassar den lite. I foderhäcken får nämligen hundfodret skydd mot både regn, snö och vind. Dessutom är det mindre risk att fåglar flyger in och pickar i hundmaten.

Hur mycket mat ska hunden ha?

Hur mycket mat hunden ska ha varierar. En aktiv hund behöver givetvis mer foder än en hund som bara ligger på soffan. Genom att hålla koll på hundens hull kan man se om hunden behöver mer eller mindre foder. Man bör också titta på om hunden är bra i magen, samt på om den orkar lika mycket som vanligt. Om hunden inte ser pigg ut kan man behöva byta foder, eller så kanske hunden behöver en större fodergiva.

Hindra hunden att äta skräp

Om man har en hund som tenderar att äta saker den inte ska få i sig kan man behöva ha munkorg på den när den är ute. Hunden kan fortfarande gå, nosa och allt annat, men den kan inte tugga i sig skräp som den senare kan må dåligt av. Om hunden behöver ha munkorg ute måste man komma ihåg att ta in den för att fodra den.

Vad ska hunden äta?

Hundfoder finns i flera olika varianter. Vad hunden ska äta är väldigt individuellt och man måste som hundägare prova sig fram till vad hunden mår bäst av. Vissa hundar mår bäst av torrfoder, andra av våtfoder och några behöver en kombination för att må så bra som möjligt.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare