Att flytta med hunden

Att flytta med hunden

Att flytta med hunden

Att flytta innebär en hel del arbete, oavsett var eller hur man väljer att flytta. Om man har en hund kan det dock bli än lite mer att göra i samband med flytten. Man måste till exempel se till att hunden inte smiter iväg eller springer i vägen när man ska bära lådor, möbler och andra saker. Men det finns också en hel del andra saker att tänka på.

Städning vid flytten

Oavsett om man har sålt sin bostad eller om man flyttar ut från en hyrd sådan ska den flyttstädas om man inte kommer överens om annat med den eller de som ska flytta in i bostaden. Genom att anlita företag som utför flyttstädning i Kristianstad slipper man tänka på städningen. Om man haft en hund i bostaden kan det nämligen finnas en del extra att städa.

När hunden inte kan följa med

Ibland kan det vara så att hunden inte kan flytta med till den nya bostaden. Då kan det vara nödvändigt att omplacera den. Det finns flera anledningar till att en hund inte kan flytta med. Man kanske ska flytta till en mycket mindre bostad där hunden inte kommer att trivas, eller så går flytten till ett hus där husdjur inte är välkomna. Om hunden är äldre eller har någon sjukdom som behöver medicineras kanske man inte anser att det är lämpligt att omplacera hunden utan det kanske är bättre att låta den somna in.

Vänja hunden vid nya bostaden

När man flyttar med en hund måste man tänka på att hunden behöver en del tid på sig att bli van vid den nya bostaden. En flytt är nämligen en ganska stor omställning för en hund. En människa kan förstå varför en flytt sker, men en hund gör inte det.

I början när hunden kommer till den nya bostaden kan det hända att den vill markera att den är på plats. Det sker ofta med hjälp av urin. Det kan därför vara klokt att ha lite extra koll på hunden under de första dygnen. Det är också bra att se till att man gör i ordning ett rum i den nya bostaden där hunden kan vara medan man bär in, har dörrar öppna med mera. Då kan hunden känna sig trygg och som hundägare kan man också vara säker på att hunden då inte tar sig ut eller springer bort.

Packa hundens saker

Hunden har ofta en del saker som den tycker extra mycket om. Dessutom finns det saker som hunden behöver, till exempel sovplats, matskål, vattenskål, foder och koppel. Det kan vara klokt att packa de här sakerna i en låda eller väska som man alltid vet var man har. Då slipper man fara runt och leta efter hundens saker när man väl behöver dem vid flytten.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare