Hitta rätt foder till hunden

Hitta rätt foder till hunden

Hitta rätt foder till hunden

Alla hundar behöver ett foder för att må bra. Det finns en uppsjö av sådana i såväl djurbutiker som i mataffären och online. Men vilket foder är egentligen det bästa och vad bör man tänka på när det gäller fodervalet?

Hitta rätt foder

Hos onlinebutiken Hundshoppen finns det flera typer av hundfoder att välja mellan. Det finns både våtfoder, köttkorvar och klassiskt torrfoder som alla är bra för hunden. När du ska välja en bra kost till din hund behöver du först och främst titta på vad din hund behöver. Om hunden rör på sig mycket och arbetar behöver den ett mer energirikt foder, och i regel en större mängd foder än en hund som mestadels är stilla. En äldre hund kan också behöva ett mer lättsmält foder som dess kropp verkligen kan tillgodogöra sig. Även valpar behöver speciellt foder för att deras kroppar ska må som allra bäst.

När hunden är allergisk

Det förekommer ibland foderallergi hos hundar och att ta reda på exakt vad hunden är allergisk mot kan vara svårt. Det går ibland att göra pricktest där hundens hud utsätts för olika ämnen och då kan man se om den reagerar mot ämnet men när det gäller foder kan det vara svårare. Många gånger får man helt enkelt växla mellan olika fodersorter tills dess att man hittar en variant som hunden tål. När man hittat den får man hålla fast vid den. Hunden bör sedan inte äta annat än sitt foder för att må bra. Som hundägare bör man dock vara medveten om att det kan ta en hel del tid att finna ett foder som hunden verkligen tål.

Torrfoder eller våtfoder?

Till hundar finns det både torrfoder och blötfoder. Det betyder att fodret antingen är torra kulor eller andra former som kan stå framme utan att ta skada. Våtfodret är mer känsligt, då det innehåller vatten och mer kött. Det bör bara stå framme någon halvtimme. Om hunden dricker dåligt kan ett våtfoder i regel vara ett bättre val, lika så om hunden har lite sämre förmåga att tugga av olika anledningar. En hund som haft problem med urinvägarna kan också fungera bättre med ett våtfoder.

I övrigt kan det vara klokt att tänka över vad som fungerar bäst för familjen. Om man är väldigt aktiv och reser mycket kanske ett torrfoder passar bättre. Det kan dessutom stå framme hela dagen så att hunden kan äta när den blir hungrig. Det blir helt enkelt ett moment mindre att koncentrera sig på som hundägare.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare