Hundar och ormbett

Hundar och ormbett

Hundar och ormbett

De allra flesta hundägare är otroligt måna om sina hundar och en mycket stor skräck är då att hunden ska bli biten av en orm. De allra flesta hundar som blir biten av en orm blir friska igen, dock är det inte helt ovanligt att hundar dör av ormbett. Därför gäller det att man vet hur man som ägare ska agera när situationen uppkommer. Ju tidigare din hund får hjälp, desto större chans är det att den kommer att överleva. Uppsök veterinär så fort som möjligt när din hund blir ormbiten.

Vanligast är att hunden blir biten i nosen, omkring huvudet eller i något av de fyra benen. Såret blir ofta svullet inom två timmar. Det kan som exempel hända på din sommarsemester i Växjö. jämför biljettpriser på flyg Stockholm Vaxjö för att hitta just din semester i sommar. Om du planerar att spendera din sommar på en annan ort än exempelvis Växjö är det klokt om du kollar upp vilka veterinärer som finns i området som du kan höra av dig till om något skulle hända. Gärna en veterinär som har öppet dygnet runt.

Hund som sitter på marken

Om din hund har blivit ormbiten bör du inte försöka suga ut giftet ur såret, istället bör du försöka bära din hund. Giftet sprids fortare om hunden rör på sig i och med att blodet pumpas runt snabbare i kroppen. Hur veterinären behandlar din hund har till stor del att göra med din hunds tillstånd, idag ger man inte kortison som standard.

Hunden kan bli ordinerad vila hemma

Om din hunds allmäntillstånd är bra efter att denna har blivit biten av en orm kan det hända att veterinären inte väljer att göra något alls förutom att ordinera hunden vila. Ibland kan det krävas att hunden får ett antiserum och ibland behöver hunden läggas in med dropp. Många fler husdjur kan dock räddas om de får hjälp i tid. Ingen vill förlora sin bästa vän och hunden har ofta den positionen i en familj. Därför bör man inte chansa.

Bulldog som ligger på golv

Större hundar har större chans att klara sig än små hundar, detta har att göra med att stora hundar har en högre kroppsvikt och för en liten hund blir giftet en större kamp. Dock bör du alltid ta med din hund till veterinären om du misstänker att den har blivit ormbiten.

Det är vanligt att många husdjur drabbas varje år, det finns inte så mycket som man som djurägare kan göra för att undvika detta. Givetvis bör man se till att undvika områden där man vet att det finns mycket orm. Hundar mår dock bra av att vara ute i naturen och att springa. Det man som ägare kan göra är att vara uppmärksam på hur hunden mår och om man misstänker att hunden har blivit biten av en orm bör man direkt ringa och rådfråga en veterinär, då kan de avgöra om man ska komma in.

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare