Träna tillsammans med din hund

Träna tillsammans med din hund

Träna tillsammans med din hund

Att få motivation till att bege sig ut i löparspåret kan vara svårt, men med en fyrbent vän vid din sida är det betydligt lättare att komma iväg. Som många redan är medvetna om behöver en hund få komma ut varje dag och röra på sig, vilket automatiskt leder till att du får den dagliga motion som rekommenderas. För att detta ska gå hand i hand krävs det naturligtvis att man tar längre promenader än att gå utanför dörren och låta hunden kissa på närmaste gräsfläck. Både du och hunden behöver få upptäcka nya platser, röra på benen ordentligt och få upp värmen i kroppen.

Vem vet, kanske blir du så tagen av den häftiga känslan att du vill börja inspirera andra till att träna tillsammans med sina djur. Med hjälp av sidor som ungapped.se kan du marknadsföra dig själv och nå ut till precis rätt målgrupp.

  • Promenader i skog och mark kanske är det vanligaste alternativet när det kommer till att träna tillsammans med sin hund, men vill man få en mer intensiv träningsrunda kan man sätta lite mer fart, t.ex. genom att springa eller cykla tillsammans. För att man ska kunna lyckas med detta gäller det dock att hunden har en bra kondition sedan innan, och att den inte är alldeles för liten. En liten hund kommer ha svårt att hinna i kapp, medan en hund med dålig kondition faktiskt kan få skador av att pressas för hårt. Hitta ett mellanting som passar för båda parter.
  • Springa, gå, jobba – allt hamnar inom samma kategori, men återigen finns det fler sätt att träna tillsammans med sin hund. Ett exempel på detta är att träna dragträning tillsammans med hunden. Dragträning går ut på att hunden spänns vid en specialanpassad sele. Många hundar älskar känslan av att få ta i extra mycket, speciellt i uppförsbackar och som ägare vill man naturligtvis inte vara sämre än hunden, vilket leder till att man själv presterar bättre eller till sitt yttersta.
  • Alternativ nummer fem är att besöka ett utegym. Det finns mängder med utegym att använda sig av där hundar har möjlighet att följa med. Förvisso är det sällan en bra idé att låta hunden använda sig av de olika maskinerna. Det man däremot kan göra är att ta en extra lång promenad fram till gymmet, träna medan hunden vilar sig en stund och därefter ta samma promenad hem igen. Hunden får sin motion och du har möjlighet till att träna både styrka och kondition.

Visst är det fantastiskt att man kan få ut så mycket av sin hund! Hälsan blir bättre, musklerna starkare och dessutom så lindrar träning även stress och depression. Kom bara ihåg att träning tillsammans med en hund kan bli väldigt fartfyllt.

Rebecka

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare