Hundar och trimning

Hundar och trimning

Hundar och trimning

Det finns hundraser som har päls som behöver trimmas. När det kommer till trimning gäller det att det blir rätt gjort. För den som vill göra det själv finns det kurser att gå, men det är bra att anlita en kunnig och kompetent person som jobbat länge med att trimma hundar. När hundar trimmas på rätt sätt gör det inte ont för hunden. De gamla hårstråna tas bort och ger plats för de nya att växa ut på ett bra sätt. Det är viktigt att trimma sin hund i jämna intervaller. En ovårdad päls ger lätt eksem och andra hudåkommor. Ett bra intervall att trimma sin hund är fyra till sex veckor. Det gör att pälsen alltid hålls i trim och i bra skick.

Hundraser som behöver trimmas

Hund som tittar upp

Det är inte alla hundraser som behöver trimmas. Hundar som är strävhåriga är de som behöver trimmas. När det kommer till att välja hundras gäller det att veta redan innan om man kan avsätta den tid hunden behöver. Det är lite som med nätdejtingtips.se, man ser och vet vad man får innan man slår till. En strävhårig hund kräver mer omvårdnad vad gäller päls, men de flesta av de raserna är väldigt trevliga att ha att göra med. Det går att göra trimningen mer sällan för den som inte åker på utställningar.

Bra tips när det kommer till trimning

Det finns mycket intressant att läsa på svenska kennelklubbens tips för trimning. Här finns sakliga och korrekta tips för att göra trimningen på rätt sätt. Det går även att ställa frågor där och få bra svar. Ett bra tips de delar med sig av är att fråga uppfödaren om de vet någon bra som trimmar hundar i området. Det är alltid bra att gå på rekommendation och uppfödaren väljer givetvis en bra för dennes uppfödningar.

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Kategorier

Senaste inläggen

Hundar

childcare